Korting openbaar vervoer

Lijnkaarten

De Gezinsbond is altijd een pleitbezorger geweest voor het openbaar vervoer: vermijd files:  is goedkoper, is milieuvriendelijker.

10% spaarkorting voor alle leden op lijnkaarten

Als lid van de Gezinsbond krijg je 10 % spaarkorting bij aankoop van een lijnkaart. Een lijnkaart is een tienrittenkaart. Een ‘rit’ betekent het recht op één uur tram- of busgebruik bij De Lijn. Maar bij een overstap bijvoorbeeld blijft die éne rit geldig indien de overstap binnen het uur gebeurt.

Je kan de spaarkorting enkel krijgen bij aankoop op het secretariaat van de Gezinsbond. Op vertoon van je lidkaart ontvang je 10% van het betaalde bedrag terug als spaarkorting in je online portemonnee. Neem dus je lidkaart mee naar het secretariaat!

NMBS-passen

De files op de autosnelwegen een halt toe roepen door het openbaar vervoer te stimuleren is één van de permanente aandachtspunten van de Gezinsbond. Om de financiële kost voor gezinnen te beperken, geeft onze organisatie bij aankoop van een Go Pass of Rail Pass op het secretariaat van de Gezinsbond een korting van 5 % in je online portemonnee. De NMBS-passen worden te koop aangeboden voor de volgende prijs: Go Pass (€ 52) en Rail Pass (€ 77) en Key  Card (€ 23).